Ēdiens ir gards un sulīgs, ēdams gan silts, gan atdzesēts. Vīrieši jo īpaši būs sajūsmā!
Sastāvdaļas:
- 1 kg cūkgaļas bez kaula
- 1 tējkarote rozmarīna
- 4 ķiploku daiviņas
- Sāls un pipari pēc garšas
- 0,5 l alus
Pagatavošana:
Sagatavoto gaļu ar nazi vairākās vietās caurduriet, lai to varētu labi iemarinēt.
Pagatavojiet garšvielu maisījumu: sāls, pipari un rozmarīns, kurus piestā sasmalciniet.
Ar iegūto garšvielu maisījumu ieberziet gaļu, ļaujiet tai pāris stundas ievilkties ar tām. Ķiploku sagrieziet mazos gabaliņos un lieciet klāt gaļai. Aplejiet gaļu ar alu.
Ielieciet gaļu uz pāris stundām ledusskapī, lai tā iemarinējas. Nākamajā dienā lieciet gaļu ar ķiplokiem sagatavotā cepamajā formā. Pa virsu uzlejiet nedaudz alus marinādi.
Uzklājiet formai pa virsu foliju un lieciet gaļu cepeškrāsnī uz stundu, vēlams vismaz 250 grādu temperatūrā.
Pēc stundas noņemiet nost foliju, atkal lieciet gaļu cepeškrāsnī, lai izveidotos zeltaina virskārtiņa, pirms tam tikai neaizmirstiet apliet to ar nelielu daudzumu alus marinādes.
Pēc 30 – 40 minūtē pagrieziet gaļu uz otru sānu. Atkal lieciet atpakaļ cepeškrāsnī uz kādām 30 – 40 minūtēm. Pasniedziet ēdienu kopā ar kartupeļiem un dārzeņiem.
Labu apetīti!